Comité van Aanbeveling
Wij zijn erg blij met ons Comité van Aanbeveling!
We vinden het een eer dat de heer Harm-Jan van Schaik, oud-burgemeester gemeente Harderwijk en de heer Dr. Meinte Vollema, klinisch neuropsycholoog hun naam willen verbinden aan Stichting Nobass.
Ze ondersteunen de doelstelling en dragen Stichting Nobass een warm hart toe.
Met trots stellen wij aan u voor:
De heer Harm-Jan van Schaik, oud-burgemeester gemeente Harderwijk
“Gewoon zijn wie je bent, regie kunnen houden over je eigen leven voor de één vanzelfsprekend maar sommigen hebben daar hulp bij nodig.
Mooi om te zien hoe het ouderinitiatief van Stichting Nobass jongvolwassenen met autisme helpt om hier de stap naar een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen zetten.
Aansluitend op de kracht van de jongvolwassenen zelf wordt ondersteuning geboden waar nodig. Juist zo kunnen deze jongvolwassenen meedoen in de Harderwijker samenleving, zichzelf zijn en ontwikkelen vanuit . eigen woonplek waar zij zich veilig en geborgen voelen”
De heer Dr. M.G. Vollema, klinisch neuropsycholoog
“Wat Stichting Nobass doet in Harderwijk is heel mooi en belangrijk. In mijn dagelijks werk als psycholoog hoor ik geregeld dat het tegenwoordig voor jonge mensen erg moeilijk is om passende woonruimte te vinden, zeker op de Noord-Veluwe. Voor jonge mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) geldt dit wel in het bijzonder. Zij hebben namelijk vaak nog extra begeleiding, ondersteuning en zorg nodig om de sprong vanuit het ouderlijk huis naar het zelfstandig wonen te maken.
Ouders van deze opgroeiende jongvolwassenen met ASS maken zich altijd grote zorgen: waar moet mijn kind straks wonen, kan hij of zij wel alleen wonen en zorgt er dan voor hem of haar? Een proactieve groep ouders van kinderen met ASS uit de regio Harderwijk heeft het lot in eigen hand genomen op een bewonderenswaardige manier. Men zet zelf een woonvorm op voor hun kinderen, negen jonge mensen met ASS. Hierbij krijgen de jongeren ieder hun eigen appartement en delen ze een gemeenschappelijke ruimte. Deskundige begeleiding is er om de jongvolwassenen te begeleiden in het zo zelfstandig mogelijk wonen.
Deze woonvorm biedt unieke mogelijkheden voor hen. Als ze er behoefte aan hebben kunnen ze zich terugtrekken in hun eigen appartement, op andere momenten kunnen ze juist contact hebben en activiteiten ondernemen in de nabijheid van professionele begeleiding.”